Решението на групата ни беше днес да не издигаме кандидат

...
Решението на групата ни беше днес да не издигаме кандидат
Коментари Харесай

Борис Бонев не отрече възможността отново да се кандидатира за председател на общинския съвет

" Решението на групата ни беше през днешния ден да не издигаме претендент за ръководител на Столичния общински съвет. Всички останали общински съветници са предостатъчни за избор. Три седмици говореха по какъв начин ние сме пречката, моята персона е казусът. Когато аз не вземам участие, също не може да бъде определен ръководител ", сподели пред bTV Бонев. 

" Направихме всички старания, с цел да намерим поддръжка за болшинство в Общинския съвет. Направихме три предложения до всички сили и в разнообразни формати, тъй като имаше искания - желаеха с кмета, след това без кмета, за политики, за хора - цялостен безпорядък. Опитахме да намерим допирни точки ", добави той.

" Рухнаха митовете кой дърпа ръчната спирачка на Общинския съвет. Решението на нашата група е през днешния ден да издигаме претендент за ръководител. Ние не сме разколебани. Отговорността е на всички общински съветници да се избере ръководител. Моята персона не е пречката да се избере ръководител на Общинския съвет ", уточни Бонев във фейсбук.

През последните 3 седмици, положихме съществени старания да беседваме, тъй че да реализираме единодушие по политиките, които да осъществяваме в новия мандат. Направихме го по този начин, както се прави в същинските демокрации - водихме диалози за политики и съответни ограничения, а не за търговия с постове. Направихме го и от позицията на спечелили най-голямо публично доверие на последните избори. Направихме го и тъй като това е вътрешното ни разбиране - че София би трябвало да се ръководи почтено и намерено. Въпреки това, не получихме поддръжка от останалите политически сили, отбелязва той в мрежата.

Затова на днешното съвещание групата на ПП-ДБ-СС взехме решение да не издигаме претендент за ръководител. Направихме го, с цел да дадем опция на всички останали 38 съветници (при нужни 31), без значение от нас, да изберат ръководител и да отпушат работата. Не съумяха.

Така стана ясно за всички, че нашата група и съответно моята персона не сме повода за блокадата в общинския съвет и не ние дърпаме ръчната спирачка на София. Рухна и още един мит - че ние не носим отговорност. Напротив - само ние направихме старания да намерим болшинство. Единствено ние канехме на срещи, анализирахме стратегии и търсехме допирните, а не разграничителните линии. Ние носим отговорност, само че къде са другите 38 съветници?, попита Бонев. 

Столичният общински съвет (СОС) за четвърти следващ път ще направи опит за избор на ръководител на 7 декември.

След наново гласоподаване през днешния ден СОС още веднъж не съумя да си избере ръководител, защото нито един от претендентите не получи повече от половината гласове. Балотаж се състоя сред претендента на " Българска социалистическа партия за България " Диана Тонова, която събра осем гласа и претендента на " Възраждане " Красимир Гълъбов, за който гласоподаваха седем общински съветници.

По време на първото гласоподаване през днешния ден от " ИТН " предложиха още веднъж Пламен Данаилов, който беше подсилен от четирима общински съветници. " Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха претендент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР