Решението на градския съд показва, че Антикорупционната комисия е решила

...
Решението на градския съд показва, че Антикорупционната комисия е решила
Коментари Харесай

160 хиляди лева: КПКОНПИ оттегли иска срещу Елена Йончева

Решението на градския съд демонстрира, че Антикорупционната комисия е решила да отдръпна желае против Йончева на 7-ми юни. Въпреки че решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горестоящ съд, малко евентуално е Елена Йончева, чиито бранители също желаеха преустановяване на делото, да оспори правосъдния акт.

Делото за конфискация е било стартирано през 2021 година, когато комисията се ръководеше от Сотир Цацаров. Искът против Елена Йончева е бил на стойност 158 636 лв. и е включвал сумите, изтеглени от АТМ и каси от нейни сметки, както и от сметки на компанията " Офроуд " ООД в Корпоративна комерсиална банка.

Производството за конфискация против Елена Йончева е резултат на обвиняванията за пране на пари, повдигнати против нея при започване на 2019-та година. През ноември 2018-та година, когато Сотир Цацаров беше основен прокурор, бе пожелан имунитетът на Йончева, която по това време е народен представител от Българска социалистическа партия. Тя отхвърли отбраната, само че през 2019 година беше определена за евродепутат и още веднъж получи имунитет. Българската прокуратура изиска свалянето й от Европейския парламент, само че това беше отказано с неразбираеми претекстове.

В желае от 2018-та година Сотир Цацаров изяснява, че Елена Йончева се проверява за пране на пари в огромни размери, като делото е било стартирано по сигнал от депутати. Специализираната прокуратура проверява финансовите интервенции с пари, заграбени от КТБ и прикриването им посредством офшорни търговски субекти. Елена Йончева съобщи, че няма виновност и разгласи, че обвиняването е политически поръчка заради разкритията й като народен представител.

Източник: narod.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР