Решението на Гърция, да допуска туристи на море само след

...
Решението на Гърция, да допуска туристи на море само след
Коментари Харесай

Експерт разкри коя е най-голямата заплаха за туризма

Решението на Гърция, да позволява туристи на море единствено след документ за негативен ковид тест, не е дефинитивно. Но в името на европейската взаимност, то би трябвало сходно решение да е общо. Това съобщи пред "Питай Българска национална телевизия " зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

"Всички ограничения, които страната предлага са изцяло изпълними и за туристическия бизнес. Близо 72 000 чиновници са се възползвали от ограниченията на държавното управление. Цифрите демонстрират, че една от първите ограничения на държавното управление работи ", сподели още тя.

Започва онлайн акция в поддръжка на българския туризъм

"Туризмът устоя и повече от два месеца без пари. Повечето имат пик на облаги или лятото, или зимата. Голяма част от хотелиерите поддържат едно ядро личен състав даже и отвън сезона. Двата месеца няма да убият българския туризъм, само че нас ни чакат две години. Две години, през които ще се създава ваксина ", разяснява Румен Драганов от Института за разбори и прогнози в туризма

"Като общество би трябвало да се съсредоточим по какъв начин да работим в условия на ковид. Трябва да мислим, че ще живеем дълго време в обстановка, че има болест. Да съблюдаваме ограниченията - отдалеченост, да мием ръце и да пазим болните хора ", добави Драганов.

"Най-голямата опасност за туризма са шарлатаните. Сега ще се появят измамници, които ще вършат проби пред хотелите са по 1000 лева ", разкри специалистът.

Зам.-министърът на туризма разкри, че всички компании бе просрочени данъчни отговорности могат да се възползват от ограниченията на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР