Решението на френските власти да въведат система за за достъп

...
Решението на френските власти да въведат система за за достъп
Коментари Харесай

Италия предложи въвеждането на ковид пропуски по френски образец

Решението на френските управляващи да вкарат система за за достъп до разнообразни институции и до публичния превоз е „ верен избор ”, съобщи заменстник-министърът на опазването на здравето на Пиерпаоло Силери, представен от РИА Новости.

„ И ние в Италия би трябвало да го създадем и не ме питайте, за какво още не сме почнали – доста пъти приказвах с министъра Роберто Сперанца ”, сподели той в изявление за вестник „ il Messaggero ”. Според Силери, въвеждането на санитарни пропуски ще разреши на нощните заведения да работят и ще способства за растежа на имунизираните във възрастовата група сред 18 и 40 години.
 Круизен транспортен съд от Сингапур бе върнат назад поради инфектиран с ковид Круизен транспортен съд от Сингапур бе върнат назад поради инфектиран с ковид
Пътническият транспортен съд на Dream Cruises, който отпътува от Сингапур на круиз „ до на никое място “, се върна в пристанището предварително, с...

В същото време той акцентира, че документи в Италия " не би трябвало да бъдат нужни за питейни заведения и заведения за хранене, в случай че броят на инфектираните не дстигне същите равнища като във Англия ”.

„ Днес това е един от методите да не се върнем обратно, когато броят на инфектираните се усили ”, счита Силери.

Френските ограничения бяха подкрепени и от комисаря по изключителните обстановки на COVID-19 в Италия военачалник Франческо Филиуоло. Той съобщи, че „ потреблението на така наречен зелен паспорт може да бъде положително решение, с цел да убеди и последните непреклонни ”. Редица известни италиански вирусолози също застанаха зад концепцията да бъде разискван френският опит.

В понеделник президентът на Франция Еманюел Макрон направи послание към нацията, в което съобщи, че от началото на август в заведенията за хранене, питейните заведения, комерсиалните центрове, самолетите и влаковете за далечни пътувания ще се изисква хигиеничен пропуск, който ще съдържа информация за имунизация или негативен резултат на тест за COVID-19. От 21 юли този документ ще бъде нужен за визити на фестивали, спектакли и атракциони. По данни на държавното управление, след изказването на Макрон милион и половина французи са се записали незабавно за слагане на ваксина. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР