Решението на Европейския парламент да удостои с наградата Сахаров за

...
Решението на Европейския парламент да удостои с наградата Сахаров за
Коментари Харесай

В Кремъл са бесни, че наградата "Сахаров" за 2021 година отиде при Алексей Навални

Решението на Европейския парламент да удостои с премията " Сахаров " за независимост на мисълта намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални обезценява самото наименование на тази премия. Това съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подобно решение на Европарламента вероятно девалвира значително смисъла на тези думи ( " независимост на мисълта " ) ", сподели представителят. Песков акцентира, че Русия почита Европейския парламент.

" Но никой не може да ни накара да демонстрираме почитание към сходни решения ", добави той.  " Подобни решения вземат хора, които съответно в този епизод и съответно в историята с този наказан, просто не разполагат с достоверна информация ", сподели прессекретарят на президента Владимир Путин.

Във вторник Навални бе почетен с присъжданата от Европейския парламент премия " Сахаров " за независимост на мисълта. Той завоюва оценката поради напъните си за оборване на контрола на Владимир Путин върху властта в Русия.

Навални излежава наказване от две години и половина затвор за нарушение на наредбите на съда по предходна условна присъда - мярка, която той дефинира като политически стимулирана.

Наградата носи името на руския физик Андрей Сахаров (1921-1989 г.), нобелов лауреат за мир за 1975 година, един от водачите на правозащитното придвижване в Съветския съюз. Лауреатите получават тапия и чек за 50 000 евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР