Решението на Дисциплинарната комисия към УЕФА да накаже България с

...
Решението на Дисциплинарната комисия към УЕФА да накаже България с
Коментари Харесай

В Англия разочаровани от наказанието за България, сравниха го с боксерките на Бендтнер

Решението на Дисциплинарната комисия към УЕФА да накаже България с един мач без аудитория и санкция в размер на общо 85 хиляди евро, след абсурда на евроквалификацията с Англия, провокира остри реакции на Острова.

Организацията Kick It Out, която се бори с расизма във футбола, написа, че европейската футболна централа е изпуснала опция да насочи ясно обръщение против расизма и дискриминирането.
УЕФА затваря " Васил Левски " и глобява България с 85 хиляди евро (ВИДЕО) Санкция има и за Англия
От Kick It Out декларират, че се усещат " обезсърчени, само че не и сюрпризирани " от решението на УЕФА, като акцентират, че за България провинението от расистки темперамент не е първо. Организацията упорства за пояснение по какъв начин се взимат решенията и приканва за смяна на дисциплинарния развой.

'We feel Uefa’s entire disciplinary process in response to racial discrimination should be overhauled.'

Our statement in response to Uefa's ruling on the racist abuse directed at England players. #KickItOut pic.twitter.com/HvazZ8xjs4
— Kick It Out (@kickitout) 29 октомври 2019 година

Сходна позиция заема и Асоциацията на професионалните футболисти (PFA): " Тъй като наказването е съобразено с настоящия дисциплинарен устав на УЕФА, това единствено акцентира нуждата той да бъде изменен и да включва доста по-строги ограничения, като не би трябвало да се изключва и премахване от шампионатите. Само тогава може да се наложи отпор на казуса с расизма ".

The PFA is disappointed at the sanctions announced today, levied by UEFA towards Bulgaria in the wake of the disgraceful racist incidents witnessed two weeks ago.

Full Statement: https://t.co/8DVmLW6lnH
— PFA | Professional Footballers' Association (@PFA) 29 октомври 2019 година

В обществените мрежи също доминира разочарованието, а 85-те хиляди евро, които Българския футболен съюз би трябвало да заплати, са съпоставяне с два комични случая. Припомня се по какъв начин датският нападател Никлас Бендтнер беше санкциониран със 100 хиляди евро поради зелените си боксерки, брандирани с логото на букмейкърска къща. Бендтнер ги сподели на света при насладата си след гол във вратата на Португалия на Евро 2012.

С 34 хиляди евро пък бе санкциониран " Бешикташ ", чийто дуел с " Байерн " Мюнхен в Шампионската лига през предишния сезон бе пресечен за малко поради нахлула на терена котка.

2012: Nicklas Bendtner fined £80,000 for wearing sponsored underwear.

2019: Bulgaria fined £65,000 for racist chants during Euro qualifier. pic.twitter.com/tkXaTOpvNb
— ESPN UK (@ESPNUK) 29 октомври 2019 година

Besiktas allowed a cat to wander on the pitch in a game
FINE: 30,000

Bulgaria fans made money noises, performed nazi salutes and had
their game stopped twice v England
FINE: 65,000

Just let that sink in...
— Jake Humphrey (@mrjakehumphrey) 29 октомври 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР