Решението на Димитър Главчев да остави Калин Стоянов начело на

...
Решението на Димитър Главчев да остави Калин Стоянов начело на
Коментари Харесай

Протест срещу Калин Стоянов в последния ден преди служебния кабинет

Решението на Димитър Главчев да остави Калин Стоянов отпред на Министерството на вътрешните работи в новия длъжностен кабинет предизвика организирането на митинг от " БОЕЦ ".

Сдружението привиква демонстрацията пред постройката на Министерство на вътрешните работи от 18:30 ч. Председателят му Георги Георгиев е изискал и среща с Главчев, като твърди, че разполага с " данни, видеоматериали, документи и свидетелства за персоналното присъединяване на Калин Стоянов в застъпничество на съответни схеми и лица за пазаруване на гласове ".

Те го упрекват още за допускането на полицейско принуждение и противозаконни арести по време на митинга против БФС през ноември 2023 година, назначенията на противоречиви началници в Гранична полиция и " Вътрешна сигурност, и други

8 април е последният ден, в който Димитър Главчев би могъл да направи промени по предварителния състав на служебния кабинет.

В петък Главчев оправда решението си да резервира Калин Стоянов на поста с ненадейно подадената оставка на основния секретар Живко Коцев. Самият той отдръпна оставката си часове по-късно, само че до момента Главчев не е коментирал възможни планове за промени в управлението на Министерство на вътрешните работи.

На 9 април се чака президентът Румен Радев да подпише декрет за назначението на министрите и за насрочване на предварителни парламентарни избори на 9 юни.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР