Решението на британския регулатор да блокира сделката между Microsoft и

...
Решението на британския регулатор да блокира сделката между Microsoft и
Коментари Харесай

Microsoft може да не продава игрите на Activision Blizzard във Великобритания

Решението на английския регулатор да блокира договорката сред Microsoft и Activision Blizzard за територията на Острова провокира съответната реакция от двете американски компании. Освен че към този момент обявиха, че ще апелират решението, Microsoft и в частност президентът на компанията Брад Смит заплаши, че действието на Агенцията по конкуренцията и пазарите на Англия (Competition and Markets Authority, CMA) може да има директни последствия за бизнес връзките сред Редмънд и Лондон. Главният изпълнителен шеф на Activision Blizzard съобщи на собствен ред, че компанията му може да преразгледа проектите за интервенциите си в Обединеното кралство. Вземайки поради, че това се явява втория по величина гейм пазар в света след американския, това надали ще се случи. Но Microsoft може да подхващат съответни ограничения при положение, че обжалването не успее. Това излиза наяве от изказване на шефа на Microsoft.

В изявление, обещано от основния изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела за CNBC, той е запитан дали компанията може да пренебрегне позицията на CMA и да продължат с проекта си за сливането. Това би означавало, че Microsoft няма да продава игрите на Activision Blizzard във Англия. „ Нека изчакаме, до момента в който всички свърши “, разяснява малко Надела.

Както знаете към този момент, множеството гейм пазари по света утвърдиха договорката сред двете компании. По-рано този месец сливането беше утвърдено от Европейски Съюз, а преди ден Пекин също даде зелена светлина на договорката. До този миг проблематични се явяват английските и американските регулатори, като наподобява сагата тук ще се проточи дълго. Все отново Microsoft позволяват сливането да не се реализира и обявиха, че това няма да промени към този момент начертаните от тях тактики за пазара на видеоигри, който следват.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР