Решението на британския премиер Тереза Мей да протегне ръце към

...
Решението на британския премиер Тереза Мей да протегне ръце към
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Решението на Мей да угоди на брекзитърите смайва със своя цинизъм

Решението на английския министър председател Тереза Мей да протегне ръце към твърдолинейните брекзитъри в Консервативната партия смайва със своя цинизъм, написа в. " Файненшъл таймс ".

Само допреди няколко седмици тя бе непоколебима по въпроса за ограниченията за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, планувани в съглашението за излизане от Европейски Съюз. Сега тя дава обещание да опита да ги промени, с цел да угоди на предразсъдъците на съпартийците си. Белфасткото съглашение, поръчител на мира на остров Ирландия, явно остава на второ място след целта да се угоди на брекзитъри като Борис Джонсън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мандатът, който премиерката твърди, че е получила за преразглеждането на защитния механизъм за Ирландия, е ненужен и неистински. Безполезен е, тъй като всички други варианти за ирландската граница бяха подробно проучени и отхвърлени по време на договарянията сред Лондон и Брюксел. Неправдоподобен, тъй като твърдолинейните политици, които й го дадоха тази седмица, не желаят съглашение. Стратегията в този момент е да се бави топката, до момента в който пристигна крайният период за излизане от Европейски Съюз и се стигне до Брекзит без договорка, написа създателят на публикацията Филип Стивънс, който е шеф на публицистичния съвет и основен политически коментатор на вестника.

Европейските сътрудници на Англия не са нито слепи, нито глупави. Наблюдавайки гротеската в Камарата на общините, те знаят, че печеленето на едно само гласоподаване с нежно болшинство от 16 депутати не дава на министър-председателката нищо сходно на безапелационен мандат за договаряния.

Моето предусещане е, че колкото по-бързо напредват стрелките на часовника, толкоз по-вероятно е във Англия да има изключителни избори. Може да последва и втори референдум. Но първо Тереза Мей би трябвало да бъде спряна, написа Стивънс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР