Решението на българските власти всички автобуси да имат колани е

...
Решението на българските власти всички автобуси да имат колани е
Коментари Харесай

Решението на властта да има колани във всички автобуси - некомпетентно

Решението на българските управляващи всички рейсове да имат колани е погрешно и некадърно. В един миг може да се окаже, че "тези колани, сложени по погрешен метод, биха заплашили живота на хората повече, в сравнение с в случай че ги няма ". Това предизвести пред БНР Магдалена Милтенова, която е ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза и представител на Националното съдружие на автобусните превозвачи.

По думите ѝ, подмяната на седалките в по-старите рейсове, в които няма обезопасяващи колани за пасажерите, значи градивно изменение. Когато по-старите рейсове са създавани, са правени съответните тествания за тежестта на седалките и отстоянието сред тях, изясни тя и добави, че няма по какъв начин да се откри "кой рейс е бил създаден с колан и кой не ".

"Новите рейсове от 2008 година насам са оборудвани с колани, само че в Европа всички рейсове отпреди 2008-а не престават да се движат ", уточни Милтенова, съгласно която "вероятно ще бъдем първата страна в Европа, която ще желае наложително слагане и монтиране на нещо, което не е фабрично създадено ".

Предложението всички рейсове да се оборудват с защитни колани беше стартирано след тежката злополука край Своге.

"Надяваме се, че отговорността в действителност ще се понесе и тя няма да бъде поета напълно и единствено от лидера на рейса, тъй като в такива обстановки лидерът постоянно е уязвим ", сподели още Магдалена Милтенова.Тя дефинира скоростта на придвижване на рейса преди нещастието като умерена. "53 км/ч е напълно умерена скорост и това, че от АПИ са сложили знак "40 " напълно не взема решение казуса ", счита Милтенова.

Според нея варовикът, който беше открит в асфалтовите смеси в сектора на злополуката, се шлифова, става хлъзгав и не основава условия за сцепление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР