Решението на България да отпрати руските дипломати е съобрадено с

...
Решението на България да отпрати руските дипломати е съобрадено с
Коментари Харесай

Подкрепяме България за изгонването на руските дипломати

Решението на България да отпрати съветските дипломати е съобрадено с интернационалното право. Това уточни в свое изказване Набила Масрали, представител на Европейската работа за външно деяние по отношение на съветската опасност да приключи дипломатически връзки с България.

" Европейският съюз показва страдание за неоправданата опасност от Руската федерация да приключи дипломатически връзки с България в отговор на нейното решение, което е напълно съобразено с интернационалното право, да отпрати 70 чиновници на Руското посолство, които са работили в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатически връзки ", се показва в позицията.

Европейският съюз показва цялостна поддръжка и взаимност с България в тези условия и ще продължи да следи деликатно въпроса.

Такава неприпорционална стъпка от страна на Русия ще способства за нейната по-голяма интернационална изолираност.

НАТО: Решението на България би трябвало да бъде уважавано

Решението на България да изгони 70 чиновници на съветското посолство е независимо и би трябвало да бъде уважавано. Това се показва в изказване на представителя на НАТО Оана Лунджеску.

Съюзниците от НАТО мощно осъждат трайното съветско държание към насила, опитите за интервенция в нашите демократични процеси и институции, похищенията над сигурността на нашите жители, прибавя тя.

Съпричастни сме с нашия съдружник България, декларира представителят на НАТО.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР