Решението на американския щатски съд, че замразените ембриони трябва да

...
Решението на американския щатски съд, че замразените ембриони трябва да
Коментари Харесай

Решението за ин витро оплождане отново поставя репродуктивните права в центъра на политиката на САЩ

Решението на американския щатски съд, че замразените ембриони би трябвало да се смятат за деца, върна репродуктивните права на напред във времето на президентските избори през 2024 година, което накара Доналд Тръмп да упорства, че поддържа достъпа до ин витро оплождане.

В решение от предходната седмица Върховният съд на Алабама сподели, че „ неродените деца са „ деца “ ... без изключение въз основа на стадия на развиване, физическото местонахождение или други спомагателни характерности “.

Заповедта произтича от непозволени правосъдни каузи за гибел, заведени от двойки, които настояват, че ембрионите, които са генерирали като част от ин витро лекуване, са били унищожени от пациент в тяхната клиника за неплодородие.

Критиците настояват, че „ феталните персона ”, или законното признание на неродените като деца, заплашва правата на дамите.

Поне двама снабдители на плодовитост в Алабама отчасти са спрели лекуването си вследствие на решението. „ Трябва да оценим капацитета нашите пациенти и нашите л...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР