Решението ми да гласувам в подкрепа на вота на недоверие

...
Решението ми да гласувам в подкрепа на вота на недоверие
Коментари Харесай

Румен Христов: Гласуването ми против правителството е сигнална лампа от страна на СДС

" Решението ми да гласоподавам в поддръжка на вота на съмнение е една своебразна забележка от страна на ГЕРБ-СДС и по-скоро от Съюз на демократичните сили.Като ръководител на Съюз на демократичните сили, аз съм подложен на доста сериозен напън от страна на членове и симпатизанти, в това число и националното управление, че ние се съгласяваме с всичко, което предложат некоалиционните сътрудници и надали не играем ролята на гумен щемпел. Това е сигнална лампа, само че несъмнено, че моят глас нямаше по какъв начин да реши вота. Дадохме знак, че нещата в ръководството скърцат ".

Това съобщи в предаването „ Пресечна точка ” Румен Христов – единственият народен представител от ГЕРБ-СДС, който не поддържа кабинета „ Денков ” при гласуването на вота на съмнение в сряда.

По думите му парламентарната група по никакъв метод не е разграничена по въпроса дали би трябвало да продължи да поддържа държавното управление.

" От петимата национални представителите от Съюз на демократичните сили четирима гласоподаваха срещу вота. Така или другояче ние имаме забележки по доста неща и се опитваме да им кажем, че не може да се продължи по същия метод – да не се съгласуват нещата, които предстоят да бъдат обсъждани в пленарна зала и от държавното управление. Става дума за огромните политики, не за оперативното ръководство ", добави още той.

Христов уточни, че връзките по разногласието за дерогацията и бюджета са били изгладени, само че това се е случило постфактум.

" Асен Василев към този момент беше внесъл данъчните закони и то в отсъствието на премиера Денков и вицепремиера Мария Габриел, без да бъдат съгласувани с парламентарната група на ГЕРБ-СДС ", посочи националният представител.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР