"Решението, което се случи, не е мое, а е на

...
"Решението, което се случи, не е мое, а е на
Коментари Харесай

Решението за изгонването на руските дипломати не е на Кирил Петков

"Решението, което се случи, не е мое, а е въз основата на решение на Съвета по сигурност към Министерския съвет и на три отчета от ДАНС ", заяви министър председателят в оставка Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

Във вторник той разгласи, че България експулсира 70 съветски дипломати, като след това се оказа, че от тези 70 - единствено 43 са дипломати, а останалата част са обслужващ личен състав.

Днес Кирил Петков акцентира, че решението е взето след три отчета от ДАНС и след решение на Съвета по сигурност, в който са: министърът на защитата, министърът на вътрешните работи, министърът на външните работи, зам.-министърът на финансите, министърът на електронното ръководство, ръководителят на ДАНС, ръководителят на ДАР, шефът на работа "Военно разузнаване ", началникът на "Националната работа на защитата ", представител на президентската институция и секретарят на Съвета за сигурност.

"Срещата е била на 9 юни. Според мен може би имаше недоумение по какъв начин това се случи, само че тези отчети датират като се стартира от май, юни, а имаме и обособени информации още през март ", сподели още той.

Премиерът в оставка разясни, че ще показа цялостна последователност на обстоятелствата по време на закритото изключително съвещание в Народно събрание. В момента Народното събрание заседава изключително по искане на Българска социалистическа партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР