Решението ИТН да не предлага кабинет за гласуване е единственият

...
Решението ИТН да не предлага кабинет за гласуване е единственият
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Решението на ИТН е единственият възможен ход

" Решението Има Такъв Народ да не предлага кабинет за гласоподаване е единственият вероятен ход. За две седмици партията се трансформира от такава, с която всички желаеха да създадат коалиция, в партия, с която никой не желае да направи коалиция ". Това сподели пред политологът проф. Румяна Коларова.

И добави, че " Има Такъв Народ не е партия, тъй като няма управителен орган, решенията се вземат еднолично ": " Никаква народна власт ".

Проф. Коларова уточни за какво тъкмо в този момент от Има Такъв Народ са декларирали поддръжка за кандидатура за втори мандат на президента Румен Радев: " Правят го, с цел да се подредят в група. В момента са посочени с пръст като най-неприемливите, по тази причина би трябвало да се прегрупират. В момента към този момент се групираха в левия популизъм... Може да сме очевидци на една промяна на лявото, при която, в случай че Българска социалистическа партия не бъде изцяло изместена, то най-малко ще се образува едно ново ляво към протестния избор, олицетворяван от Слави Трифонов и неговата поп просвета и надлежно Българска социалистическа партия ".

Политологът акцентира, че Има Такъв Народ са взривили партийната система.

" Единственият метод да се преструктурира партийната система още веднъж е към президентския избор. Комбинацията сред президентски и парламентарни избори е огромен късмет за българската партийна система още веднъж да се възвърне след тази фрагментация. Дисфункционалността на партийната система е нещо доста ужасно. Ще се стигне до такава степен, че партията ще стане неприятна дума. Затова мисля, че ходът на Има Такъв Народ е градивен, неприятното е, че може да се окаже доста трагичен за остарялата левица ", сподели тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР