Решението идва след десетилетия на спорове относно правилата на ЕС,

...
Решението идва след десетилетия на спорове относно правилата на ЕС,
Коментари Харесай

Британците ще могат да купуват бутилки вино с размер на пинта след последния преглед на Brexit

Решението идва след десетилетия на разногласия по отношение на разпоредбите на Европейски Съюз, регулиращи мерните единици.

В нов „ подтик “ за Англия след Брекзит държавното управление на Обединеното кралство разгласи, че потребителите ще могат да купуват бутилки с размер на пинта от безшумно и пенливо вино.

Департаментът за бизнес и търговия споделя, че новите бутилки с размер от 568 ml ще предложат по-голям избор за клиентите.

В момента безшумно вино не може да се продава в количества от 200 ml, а пенливо вино не може да се продава в количества от 500 ml. Но това може да се промени, като новото законодателство евентуално ще разреши продажбата на безшумно вино в опаковки от 200 ml.

Пенливите виновност ще се оферират за първи път в бутилки от 500 ml, нов формат сред наличните сега общоприети цялостни (750 ml) и половин (375 ml) размери.

Департаментът също по този начин удостовери, че няма да вкарва нови правила за продажба в имперски ограничения – нещо, върху което последователите на Бре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР