Решението Граница за данни на ЕС на Microsoft ще позволи

...
Коментари Харесай

Облачните клиенти на Microsoft вече могат да съхраняват данните си в ЕС


Решението „ Граница за данни на Европейски Съюз ” на Microsoft ще разреши на публичния бранш, комерсиалните клиенти в Европейски Съюз и ЕАСТ да съхраняват своите данни в района
(снимка: Microsoft)

От началото на годината всички облачни клиенти на Microsoft от Европейския съюз могат да обработват и съхраняват своите данни в района. Решението „ Граница за данни на Европейски Съюз ” (EU Data Boundary) ще бъде внедрено поетапно и използвано за всички съществени облачни услуги на компанията, в това число Microsoft 365, Azure, Power Platform и Dynamics 365.
още по темата
Предстоящите етапи, с които ще се надгради решението „ Граница за данни на Европейски Съюз ”, включват предпазване и обработка на спомагателни категории персонални данни, в това число такива, предоставени при приемане на техническа поддръжка.

За да отговори на потребностите на клиентите от Европейски Съюз и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), Microsoft към този момент построи центрове за данни допълнително от 17 района в Европа. През 2020 година компанията разгласи проект за основаване на девет нови центъра за данни, като единствено през последните две години направи вложения, чиито размер надвишава 12 милиарда $.

Стъпвайки на противоположна връзка от клиентите, Microsoft доста усъвършенства графика си за обработка на специфични категории персонални данни и такива, които са предоставяни при приемането на техническа поддръжка. Облачните услуги на Microsoft към този момент дават отговор и даже надвишават условията на Европейски Съюз, подчертаха от компанията.

Решението „ Граница за данни на Европейски Съюз ” ще разреши на публичния бранш, комерсиалните клиенти в Европейски Съюз и ЕАСТ да съхраняват своите данни в района. Microsoft е проектирала „ Граница за данни на Европейски Съюз ” по този начин, че в същото време да надгради актуалните решения за предпазване на данни и да предложи усъвършенстван надзор и бистрота върху тях.

Компанията увери, че ще продължи да предлага огромен набор от решения с ангажимент за дигитален суверенитет – от съхранението на данни в Azure, Dynamics и Power Platform, до идния Microsoft Cloud и новото разширено предпазване на данни в Microsoft 365.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР