Решението е взето вчера на консултативен съвет при здравния министър

...
Решението е взето вчера на консултативен съвет при здравния министър
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: От днес отпадат ковид мерките, но това не означава, че не трябва да си мием ръцете!

Решението е взето през вчерашния ден на съвещателен съвет при здравния министър поради обстановката и наклонността в заболеваемостта от ковид

От през днешния ден отпадат всички наложителни Коронавирус ограничения, разгласи епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

Решението е взето през вчерашния ден на съвещателен съвет при здравния министър поради обстановката и наклонността в заболеваемостта от ковид, посочи той.

" Това не значи да престанем да си мием ръцете ", предизвести професорът. Препоръчително е за възрастните и хронично болните да продължат да употребяват маски в градския превоз и тук-там със скупчване на доста хора, добави той.

Причината да продължим да се пазим е зимния сезон и упования  ръст на респираторните болести.

За първи път Коронавирус ограниченията бяха въведени в България на 13 март 2020 година, единствено дни след първите регистрирани случаи на болестта у нас. Оттогава поетапно ограниченията бяха затягани и разхлабвани, наложи се даже затваряне на бизнеси и възбрана за пътувания. 

Проф. Тодор Кантарджиев разгласи, че е потвърден първият случай на грипен вирус за нашата страна за този сезон – то е от вид А. Жена на 42 година е първият пациент с грип H3N2.

„ Доказани са и първите случаи в Европа. Това е грипът, който направи огромния епидемиологичен гърмеж в Австралия “, добави проф.
Кантарджиев. 

В тази връзка противогрипните ваксини са мощно целесъобразни. Вече има грипна ваксина за децата от 6 месеца до 19-годишна възраст, която капе в носа, разгласи епидемиологът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР