Решението е взето със 7 на 4 гласа, съобщи правният

...
Решението е взето със 7 на 4 гласа, съобщи правният
Коментари Харесай

КС за Добрев: НС не може да се отхвърля оставката на депутат

Решението е взето със 7 на 4 гласа, заяви правният уебсайт "Лекс “, като се базира на неофициална информация. Очаква се то да бъде оповестено по-късно през днешния ден на уеб страницата на съда.

Решението стъпва на към този момент обещано пояснение за мандатите на националните представилите по конституционни дело №17 от 2013 година Конституционен съд е показал, че откакто депутатът подаде молба за оставка, тя не може да не бъде призната от Народното събрание и той не може да бъде неизменен да извършва обществена функционалност.

Конституционните съдии обаче не са обсъждали обстоятелството, че откакто се заеха с проблема, Добрев самичък отдръпна подадената си и неприета оставка, като показват, че това са правни отношения сред него и органа.

В решението си, което работи отсега нататък, те категорично са показали, че то не визира статута на Добрев като депутат .

Съдът беше сезиран от Българска социалистическа партия по проблема.

Самият народен представител, запитан за какво е отдръпнал оставката си, подадена в разгара на Кумгейт, наскоро отговори:

„ Поради няколко аргументи. Първо – в края на декември ПГ на ГЕРБ взе решение, с което ме помоли да си отдръпва оставката, аз се съобразих с нея. Още повече откакто те по подобен метод отхвърлиха подадената от мен оставка. Втората причина – тази подадена и отхвърлена оставка основава казус. Не единствено в Народното събрание, само че и в Конституционен съд. Тук намеците за това, аз съм се уплашил от Конституционен съд и за това съм си отдръпнал оставката, са безусловно несъстоятелни. Юристите на Българска социалистическа партия трябваше да им кажат, че решението на съда, каквото и да то, няма ретроактивна мощ. То не важи за мен”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР