Решението е удар за активистите за правата на абортите в

...
Решението е удар за активистите за правата на абортите в
Коментари Харесай

Пети кръг позволява на Тексас да отказва спешни аборти

Решението е удар за деятелите за правата на абортите в Тексас, които се борят за разширение на достъпа до аборти в щата.

Насоките на HHS споделиха на лечебните заведения, че са били „ задължени според EMTALA да предложат стабилизираща грижа на пациенти, които се нуждаят от незабавна помощ “ и че федералният статут анулира всички щатски закони срещу абортите, които не включват изключения, които дават отговор на определението за незабавно здравно положение на EMTALA.

Въпреки това, Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън оспори насоките, като сподели, че нито една част от закона не позволява на федералното държавно управление да принуждава доставчиците на здравни услуги да правят аборти.

Пети окръг се съгласи с господин Пакстън и окръжния съд, добавяйки, „ EMTALA прави не дава абсолютно право на бременната майка да помята детето си. ”

След като Върховният съд анулира Роу против Уейд през 2022 година, Тексас одобри непоколебим закон срещу абортите, който криминализира съвсем всички аборти преди сър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР