Решението е от 20 юли. В мотивите е записано, че

...
Решението е от 20 юли. В мотивите е записано, че
Коментари Харесай

И ВКС отхвърли жалбата на Агенцията по вписвания за апорта на акциите в Пловдивския панаир

Решението е от 20 юли. В претекстовете е записано, че Агенцията по вписванията, която е под шапката на Министерството на правораздаването, " не придобива качеството на страна в производството и респективно не има дейна процесуална легитимация да нападна правосъдния акт за анулация на отхвърли ѝ да извърши вписване/заличаване/обявяване, както и че този акт е необжалваем и финален, заради което жалбата против него е неприемлива ". 

Дружеството е взаимно сред предприемача Георги Гергов и общината. Ако договорката бъде финализирана, той ще придобие надзор над 79% от ревюто. След като акционерите гласоподаваха да одобряват варненския дял, Търговският указател отхвърли да го впише. От " Пълдин Туринвест " апелираха и Окръжният съд в града под тепетата постанови, че отводът е непозволен. Преди по-малко от месец Апелативният съд отхвърли жалбата на Агенцията по вписванията против решението.

 

Засега не е ясно дали договорката ще бъде вписана. Преди дни министърът на стопанската система Богдан Богданов заведе дело против община Варна поради собствеността в панаира, което би могло да блокира вписването до окончателното решение на съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР