Решението е на градската управаУправата на Берлин реши да изключи

...
Решението е на градската управаУправата на Берлин реши да изключи
Коментари Харесай

Най-големите забележителности в Берлин потънаха в мрак

Решението е на градската администрация

Управата на Берлин реши да изключи осветлението на 200 публични и исторически здания и монументи. Целта – икономисване на сила на фона на понижените доставки на съветски газ за Германия. Страната се приготвя и за внезапен скок в цените на силата. Газът от Русия задоволява към 60% от потреблението на Германия, осведоми.

От „ Газпром” настояват, че механически проблем е повода за спада в доставките през тръбопровода, който свързва Русия с Германия под Балтийско море.

Градската администрация на Берлин реши да даде образец за това по какъв начин може да се пести синьо гориво като понижи светлините на туристическите атракции. Така в мрак потъват Колоната на успеха, монумент, издигнат в чест на успеха на Германия над Франция във войната от 1871 година, Националната изложба, Берлинската катедрала. Напълно осветени, от съображения за сигурност, остават Бранденбургската врата и Райхстагът.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изключи външното осветяване на резиденцията си, двореца „ Белвю”, още през май.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР