Решението дали ще се включим в преговори и разговор за

...
Решението дали ще се включим в преговори и разговор за
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДБ ще решава дали да преговаря за третия мандат

" Решението дали ще се включим в договаряния и диалог за третия мандат ще бъде взето от груповите ни органи ". Това сподели ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание, съобщи организация " Фокус ".

Иванов отговори на въпрос дали е сюрпризиран, че третият мандат отива в Българска социалистическа партия.

" Питам се при ясните ограничавания на " Демократична България " каква е концепцията. Положението е такова, каквото е. Всички знаят каква е нашата позиция и точно по тази причина желая да напомня, че " Демократична България " поредно настояваше да се търси някаква формула преди вземането на това решение. Това по този начин или другояче не се случи. Ние сме демократична групировка. Окончателното решение по предлагането за министър председател, за държавно управление, ще бъде взето на нашите партийни органи, до тогава ще изчакаме ", съобщи още Христо Иванов.

На въпрос дали " Демократична България " ще предложи състав на кабинет с третия мандат, Христо Иванов отговори: " Аз ви споделям, че ще взимаме решение дали избощо да влезем в диалози, вие ме питате дали ще предлагаме претенденти ".

Христо Иванов отговори и дали, в случай че предложенията за състав на Министерски съвет са надпартийни, от групировката биха подкрепили подобен мандат. " Много е ясна нашата позиция във връзка с алената ни линия. Тя не е вест за никого. Аз не преставам да се запитвам, когато някой е взимал решения точно по този начин да се структурират нещата, без предварителни преговори сред партиите, по какъв начин са си представяли хода от тук нататък ", съобщи още Христо Иванов. На въпрос дали съзира непредвидливост от страна на президента за третия мандат, Христо Иванов отговори: " Не, не - просто запитвам. Просто въпрос задавам ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР