Решението да се гласува само на хартия утре е окончателно.

...
Решението да се гласува само на хартия утре е окончателно.
Коментари Харесай

ЦИК: ВАС ще прецени дали решението за хартиените бюлетини е правилно

Решението да се гласоподава единствено на хартия на следващия ден е дефинитивно. Това стана ясно от брифинга на Централната изборна комисия по отношение на локалните избори на 29-ти октомври.

" По мотив апелите към ЦИК да преразгледа вчерашното си решение обвързвано с метода на гласоподаване към сегашния миг, ЦИК не намира съображение за това ", сподели Камелия Нейкова, ръководител на ЦИК.



„ Решението на ЦИК е обжалвано по правосъден ред и всички обстоятелства и условия дали съображение на ЦИК да одобри решението, ще бъдат прегледани от съда. Постъпили са 8 тъжби. Всичките са депозирани пред Върховния административен съд, тъй че чакаме съдът да ги прегледа ”. Това съобщи на ексклузивен брифинг на ЦИК Камелия Нейкова, ръководител на комисията.

Искаме да обърнем внимание, че до сегашния миг не е постъпила информация, която да опровергава информацията от ДАНС за непозволените дейности на заместник-министъра на електронното ръководство ", съобщи Нейкова. 

" Процедурата по доверено създаване на изходния код беше осъществена на 20 октомври. Финалът на довереното създаване приключи с сключване на изходния код с ключове, генерирани от ЦИК. След тази процедура повторното създаване на изходния код, каквото е осъществено на 25 октомври, е неприемливо ", сподели още тя.

Шефката на ЦИК прочете и няколко фрази от отчета на ДАНС. Като от тях излиза, че зам.-министърът е имал желание да си " поиграе " евентуално с кодовете.

" Ако някой си разрешава да си играе с инструмент за изборния развой, то това е несъобразно. Действията от 25 октомври не са част от процедурата по довереното създаване ", оповестиха още от ЦИК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР