Решението да не се внася нов бюджет за 2023 г.,

...
Решението да не се внася нов бюджет за 2023 г.,
Коментари Харесай

Милен Велчев: Да не се внесе нов бюджет е най-добрият ход на служебния кабинет

Решението да не се внася нов бюджет за 2023 година, а да се предложи удължено деяние на бюджета за 2022 година е „ най-хубавият ход, който можеше да направи служебният кабинет “. Това съобщи някогашният министър на финансите Милен Велчев през bTV.

„ В навечерието на нови избори щеше да настъпи вакханалия. България е в сериозен фискален проблем. Фискалната политика се състои в това да оказва помощ за ускорение или закъснение на стопанската система. Когато колата е по надолнище, не натискате газ, а спирачка. А предходното ръководещо болшинство, когато колата се движеше със ужасно висока скорост, натисна газта “, сподели Милен Велчев.

„ Бюджетът не е този апокалипсис, който се показва. Ако нямаме нов бюджет, няма да има обезщетения и помощи “, съобщи Любослав Костов от КНСБ.

„ Аз слушам това, което споделят синдикатитие, само че не можем да отхвърляме, че имаме финансов проблем. Ситуацията е доста сходна с Англия. Там 30-годишните държавни облигации стигнаха 5%, не 6%, колкото са стигнали краткосрочните облигации при нас. И това коства поста на министър-председателя “, сподели още Милен Велчев.

„ Пари в страната има, само че би трябвало да се харчат рационално “, заключи той.

„ По метода, по който се показва този бюджет, все едно някъде се събират едни пари и ние се чудим по какъв начин да ги изядем и изпием тези пари “, разяснява финансистът Гарабед Минасян, някогашен член на УС на Българска народна банка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР