Решението да бъде задължен премиерът в оставка Бойко Борисов да

...
Решението да бъде задължен премиерът в оставка Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Главчев: Решението премиерът в оставка да бъде изслушан в НС е в разрез с разпоредбите

Решението да бъде длъжен министър председателят в оставка Бойко Борисов да пристигна на идващото съвещание на 21 април в Народно събрание и персонално да показа Плана за възобновяване и резистентност беше вкарано в прорез с наредбите за организация активността на Народното събрание. Това съобщи в " Още от деня " депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев.

По думите му, неуместна е била и процедурата по гласуването на оставката на държавното управление на кабинета " Борисов 3 ". Реакцията и държанието на ПГ на ГЕРБ в пленарна зала през днешния ден не са били за да пазят Борисов от никого.

Главчев разяснява, че Планът за възобновяване и резистентност би трябвало да бъде импортиран в Европейската комисия до 30 април, а в този момент е импортиран в Народното събрание за разискване. Сроковете се съблюдават, увери депутатът от ГЕРБ.

Той изясни, че през днешния ден председателстващата съвещанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, с цел да показа Плана.

Според Димитър Главчев парламентарната група на ГЕРБ не е спряла чуването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, а просто е желала да се съблюдава процедурата и разпоредбите и да бъде поканен Томислав Дончев на трибуната.

Главчев прикани да се съблюдават законите, макар че схваща припряността на партиите, които сега образуват болшинство против спечелилия на изборите, с цел да трансформират страната по този начин, както те си я показват.

Той сподели, че не схваща упорството на депутатите да желаят идването на Бойко Борисов в Народното събрание, защото индивидът, който би трябвало да показа Плана за развиване и резистентност е Томислав Дончев.

Още през вчерашния ден се усетихме, че сме в съпротива от всички партии, които желаеха смяна. Може би с ботуш ще бъде газена Конституцията и Правилникът за работа на Народното събрание, добави още Главчев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР