Решението БСП да върнат мандата още във вторник е ускорило

...
Решението БСП да върнат мандата още във вторник е ускорило
Коментари Харесай

Нинова: Можеше да се направи кабинет, искаме избори 2 в 1

Решението Българска социалистическа партия да върнат мандата още във вторник е ускорило желанието за работа в Народното събрание.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на партията Корнелия Нинова.

" Направихме всичко допустимо да бъде формирано държавно управление. Предложихме открит диалог, пред камерите, на трите така наречен партии на митинга, дадохме опция и оставихме отворен диалога за кандидатури за министри, нищо не налагахме силово като мандатоносител, тъй като доста добре знаем каква е тежестта на третия мандат. Трите партии обаче отхвърлиха ", разяснява Нинова.

Според нея е било изцяло рационално и допустимо да има болшинство, което да излъчи постоянен кабинет. " Нямаше справедлива причина да не съставим кабинет ".

По време на срещата с представителите на Българска социалистическа партия през вчерашния ден президентът Радев е уведомил, че през днешния ден ще предложения Централната изборна комисия, с цел да обсъдят организационните, техническите и финансови въпроси по провеждането на идните парламентарни избори, и по-късно ще вземе своето решение по кое време да бъдат извършени те.

" Българска социалистическа партия е на мнение, че е по-добре изборите да бъдат " 2 в 1 ", въпреки да са уверени, че това ще смъкна изборната интензивност и че определените депутати и парламент, а също и президентът, няма да имат задоволително тежест и легитимност да вършат политика ", означи Нинова.

Що се отнася до актуализацията на бюджета, тя отхвърли да предвижда какъв ще е крайният резултат заради нежеланието на партиите да приказват на един език и най-малко в тази обстановка да бъде образувано болшинство.

Нинова беше безапелационна, че биха подкрепили всяко предложение, което е в поддръжка на българските пенсионери. Предложението на Българска социалистическа партия за преизчисляване на пенсиите беше отхвърлено, сподели тя, по тази причина подкрепихме предлагането на Движение за права и свободи за 120 лв. към пенсиите за коронавирус рецесията.

" Актуализацията на бюджета е до края на годината, тъй като е за коронавирус рецесията. Ако коронавирус рецесията продължи и след декември и Законът за изключителните обстановки се удължи със съответните ограничения, тези 120 лв. би трябвало да продължат ", изясни тя и добави, че преизчислението на пенсиите ще е непрекъснатата добавка към приходите на пенсионерите.

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще взе участие в коалиция на идните избори, Корнелия Нинова е безапелационна, че занапред ще се разисква формулата за явяване на партията.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР