Решението беше взето трудно. Така коментира в ефира на „Твоят

...
Решението беше взето трудно. Така коментира в ефира на „Твоят
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: НАП е пример за успешен дигитален подход и оптимизация на процесите

Решението беше взето мъчно. Така разяснява в ефира на „ Твоят ден " напускането си от поста представител на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. По думите му за последните 20 години екипът в държавната администрация съумява да промени настройките към другояче една ненавиждана институция.

„ Национална агенция за приходите е освен администрация, само че и такава, която събира налози, което я прави още по-нехаресвана. Шансът ни беше да сме открити и транспарантни, да се опитаме да приказваме и да изслушваме. Макар и мъчно направихме една закостеняла администрация отворена към измененията. Ние сме образец за сполучливо електронно ръководство, нововъведения и регламентиране на процесите. Променихме се към по-добро, само че това е несвършваща битка ", изясни той.

Бъчваров разяснява още, че Национална агенция за приходите е цифровизирала процесите си и електронните си услуги от преди повече от 15 години. „ Ние сме образец за цифровия метод и оптимизация на процесите ", сподели още той.

Бившият представител добави, че съкращенията в държавната администрация не постоянно са панацея. Има незабавна потребност обаче от цифровизация на държавното ръководство, безапелационен е той. „ Това би трябвало да се случи рационално и с съответни периоди. Виждам, че министър Божанов се е захванал с тази виновна задача. Цялостната цифровизация е един от основните цели за страната ни ", сподели още Росен Бъчваров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР