„Решението беше трудно, защото то е за българските граждани. Ние

...
„Решението беше трудно, защото то е за българските граждани. Ние
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Слави и Манолова не носят промяна, а статуквото

„ Решението беше мъчно, тъй като то е за българските жители. Ние сме виновна партия “. Това сподели пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и народен представител.

Българска социалистическа партия ще върне третия мандат за сформиране на държавно управление още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев. Това взеха решение през вчерашния ден членовете на Националния съвет на партията и парламентарната група на взаимно съвещание на „ Позитано “ 20.

„ България сподели, че желае смяна и се надява на тази смяна. За страдание тези избори не съумяха да произведат тъкмо тази смяна, по тази причина би трябвало да идем на нови избори.

А и в Народното събрание нямаше предпочитание за смяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си несъгласия и това очевидно даде отражение в диалозите сред партиите.

Разговорът в този парламент за това дали можем да създадем смяна не се състоя “.
Мирчев добави:

„ Ако бяхме приели мандата и бяхме пробвали да съставим държавно управление, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е некадърен да създаде политики.

Но това време щеше да даде и опция на Борисов да ръководи и да твори тези негативи, на които сме очевидци през последните години “.

По думите на депутата по-важни са парламентарните избори и върху тях би трябвало да е фокусирано вниманието:

„ Дано гласоподавателите си дадат сметка, че част от така наречен „ партии на смяната “ не са партии на смяната.

Голяма част от тези лица са част от статуквото. Да си дадат сметка, че всички политически други възможности, които ние предлагахме през тези четири години, са откровени послания и в действителност можем да ги използван на процедура...

България е в характерна обстановка, на прага сме да влезем в тежка политическа рецесия. Трябва бързо да се вземат решения “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР