Решението бе взето от Камарата на представителитеКамарата на представителите на

...
Решението бе взето от Камарата на представителитеКамарата на представителите на
Коментари Харесай

Започва разследване за импийчмънт на Байдън

Решението бе взето от Камарата на представителите
Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди започването на следствие за импийчмънт на президента Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Камарата, в която републиканците имат болшинство, гласоподава с 221 гласа „ за “ против 212 „ срещу “ за одобрение на следствието. То би трябвало да изследва дали Байдън се е облагодетелствал непозволено от задграничните бизнес покупко-продажби на 53-годишния си наследник Хънтър Байдън.

Републиканците започнаха следствието импровизирано преди близо три месеца. То беше стартирано от предходния ръководител на Камарата - републиканецът Кевин Маккарти. Очаква се не по-късно от януари конгресмените да вземат решение дали да бъдат повдигнати обвинявания за импийчмънт.

Основните съмнения против Байдън са, че е употребявал въздействието си като вицепрезидент на Барак Обама сред 2009 и 2017 година, с цел да даде опция на сина си да реализира съмнителни бизнес инициативи в Китай и Украйна.

Републиканците откриха доказателства, че Хънтър Байдън е карал клиентите да имат вяра, че той може да обезпечи достъп до кабинета на вицепрезидента, само че не са дали доказателства, че Байдън е подхванал някакви публични дейности, с цел да помогне на тези бизнеси или да се е облагодетелствал финансово от тях.

Импийчмънтът на Байдън наподобява жертван на крах, защото даже Камарата на представителите да гласоподава „ за “, следва гласоподаване и в Сената, където демократите имат болшинство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР