Решение за ПВО трябва да се вземе от парламента. Това

...
Решение за ПВО трябва да се вземе от парламента. Това
Коментари Харесай

Президентът: Решението за ПВО е в ръцете на Народното събрание

Решение за Противовъздушна отбрана би трябвало да се вземе от Народното събрание. Това зсмята президентът Румен Радев в коментар на въпрос за идното посещаване на американския министър на защитата у нас Лойд Остин и това че Съединени американски щати ще желаят от нас да предоставим системите си C 300 на Украйна.

" Всеки, който вземе това решение, би трябвало да излезе пред хората и да изясни риска и цената на това ", сподели той.

Държавният глава акцентира, че би трябвало да бъдем солидарни с украинския народ и да оказваме помощ с всичко, което можем, само че който вземе решение за даване на въоръжение и по този метод замесване на България във войната, би трябвало да може да се изправи пред обществото и да изясни какъв е рискът. Радев чака след срещата с Лойд Остин Министерски съвет да даде ясна информация. Самият президент няма планувана среща с Лойд Остин, стана ясно от думите на Радев, който уточни, че рангът е на министър на защитата, а визитата не е на президент.

Държавният глава Румен Радев настоя, че главната задача на българските управляващи е да не позволен жителите и стратегическите обекти, като нуклеарната ни централа, да останат без съответна противовъздушна защита.

На въпрос дали карцерът на Борисов е похищение на вниманието от визитата на американския министър на защитата Радев сподели, че за това би трябвало да се попита премиера. Румен Радев отклони към изпълнителната власт всички въпроси по отношение на ареста на Борисов.

Тази заран президентът посети Тракийския университет, където се състоя тържествено разкриване на " Център за аквапоника ".

По-късно денем Румен Радев ще посети с. Подслон и ще прегледа инсталацията за извличане на газ от лигнитни въглища. След това Радев ще посети 2-ра Тунджанска Механизирана Бригада, където ще организира среща с главния команден състав и военнослужещи от военното формирование.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР