Решение за подготовката и произвеждането на изборите за народни представители

...
Решение за подготовката и произвеждането на изборите за народни представители
Коментари Харесай

Бойко Рашков отговаря за подготовката на изборите

Решение за подготовката и произвеждането на изборите за народни представители за Народно заседание на 11 юли 2021 година е взето през днешния ден от Министерски съвет на постоянно съвещание. С решението са избрани функционалностите и отговорностите по провеждането на идните.

На заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи се разпорежда координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители, в това число дейностите по координиране с Централната изборна комисия на изискванията и реда за изработването , доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков би трябвало да провежда осъществяването на дейностите от компетентността на Министерството на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите.
 От на следващия ден стартира регистрацията за предварителните избори
От на следващия ден стартира регистрацията за предварителните избори

Приемането на документите ще се прави всеки ден

За организация на изборите в чужбина дава отговор министърът на външните работи .

Министърът на опазването на здравето би трябвало да съгласува с основния държавен здравен контрольор и да дефинира нужните противоепидемични ограничения, свързани с изборния развой в страната.

Очаква се от министъра на финансите да внесе в Министерския съвет план на цена, по която партиите , обединенията и инициативните комитети заплащат предизборните излъчвания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните районни центрове.
 57.1 млн. лева ще костват предварителните избори
57.1 млн. лева ще костват предварителните избори

Все още се преценя дали е допустимо видеонаблюдение

Министърът на районното развиване и благоустройството координира, в това число с министъра на финансите и с министъра на вътрешните работи, активността по правенето и публикуването на изборните описи.

Министърът на правораздаването провежда дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за отнемане от независимост .

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на районното развиване и благоустройството, министърът на опазването на здравето и министърът на правораздаването ще осведомят министър-председателя за хода на подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати.

На министъра на правораздаването се разпорежда да издава наказателните постановления по член 496, алинея 3, изречение второ от Изборния кодекс.
 ЦИК не чака да купува машини за гласоподаване в страната
ЦИК не чака да купува машини за гласоподаване в страната

Да бъде преценено какъв брой време ще бъде належащо за инсталиране на софтуера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР