Решение за отмяна на грипната епидемия на територията на област

...
Решение за отмяна на грипната епидемия на територията на област
Коментари Харесай

Отмениха грипната епидемия във Враца

Решение за анулация на грипната зараза на територията на област Враца, считано от през днешния ден бе взето на днешното съвещание на Областния действен щаб за битка с грип и остри респираторни болести.
Въз основа на настоящото следене на динамичността на заболяемост се следи спад на заболелите през миналата седмица. Стойностите сочат, че болни от грип и остри респираторни болести са 173 на 10 000 души, които са под нормите за грипна зараза
„ Данните демонстрират намаление на броя на записаните болни и това е съображение за анулация на грипната зараза, само че при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Искам да отбележа, че грипната зараза имаше невисок интензитет в резултат на подхванатите навременни ограничения и надзор по съблюдаване на хигиената в детските и лечебните заведения, “ заключи шефът на РЗИ – Враца доктор Кети Ценова.
За последната седмица, общият брой на амбулаторните пациенти с затруднения от грип са 132, като с пневмонии са диагностицирани 17 заболели, а с различен тип затруднения са 115.
В края на съвещанието, доктор Ценова още веднъж подчертава, че е значимо обществото да съблюдава противоепидемични ограничения, за предварителна защита на заболеваемостта от остри респираторни и грипни болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР