Решение с дълготрайни последици взе служебното правителство - износът на

...
Решение с дълготрайни последици взе служебното правителство - износът на
Коментари Харесай

Служебното правителство забрани износа на нефтопродукти, произведени от руски нефт

Решение с дълготрайни последствия взе служебното държавно управление - износът на петролни артикули за страни от Европейски Съюз или трети страни се не разрешава.

 

Министерският съвет одобри решение, с което утвърди даването на опция Република България да приложи специфичната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на Съвета (ЕС) 833/2014 по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Това заяви Правителствената осведомителна работа.

С решението на кабинета се позволява осъществяването в интервала от 5 декември 2022 година до 31 декември 2024 година на контракти, подписани преди 4 юни 2022 година или на спомагателни контракти, нужни за осъществяването на такива контракти, за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти, изброени в приложение XXV от Регламент на Съвета (ЕС) 833/2014 по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, с генезис от Русия или изнасяни от Русия, в сходство с член 3м, параграф 5 от европейския правилник.

Също по този начин с решението се не разрешава продажбата на купувачи, ситуирани в друга страна членка или в трета страна, на нефтопродукти, създадени от недопечен петрол, транспортиран по море с генезис Русия или изнесен от Русия с кодове по КН 2710, като се изключи нефтопродукти, посочени в приложението към решението на Министерския съвет, както и в случаите на корабно зареждане. Забраната влиза в действие от 5 март 2023 година

С държавното решение се анулира и РМС № 569 от 2022 година за осъществяване на Регламент (ЕС) 2022/879 от 3 юни 2022 година за изменение на Регламент (ЕС) 833/2014 година и за предприемане на ограничения за намаление на цените на горивата за жителите и икономическите оператори.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР