Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да

...
Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да
Коментари Харесай

СГС попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Пловдивския панаир

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен притежател на Международния панаир Пловдив, заяви БНР.

Делото беше заведено от министерството на стопанската система против решението, с което Варна трансферира акциите си в панаира на сдружението „ Пълдин туринвест “, в което предприемачът е мажоритарен притежател. Сделката осигуряваше на Гергов 79% от акциите на панаира и на процедура еднолично ръководство на сдружението.

Делото на страната съдържа два желае - първият е, че тя е притежател на 29% от акциите на Панаира, а  вторият е, че решението на  Варна да ги трансферира на " Пълдин туринвест “ е незначително.  

По първия аргументацията е, че Панаирът е бил включен в забранителния лист за приватизация и заради това направеното през 2016 та подаяние от страна на страната към общините Пловдив и Варна е непозволено. Съдебното решение обаче отхвърля това и не признава на страната собствеността върху варненските акции.

Припомням, че тогава Пловдив върна своите близо 21 % на страната, само че не и  Варна своите 29%, макар категорично решение на локалния им парламент.

Магистратите удостоверяват като състоятелен втория иск на Министерството на стопанска система -  против прехвърлянето на варнениските акции  в " Пълдин туринвест " и го афишират за незначително, тъй като е в противоречие  със Закова за приватизационен и следприватизационен надзор.

Така Варна продължава да владее 29% от Международния панаир. Без тях Георги Гергов остава с 50,3%, вместо с близо 79 на 100 благосъстоятелност в Панаира.

Община Варна и " Пълдин туринвест " са наказани да платят  на страната близо 760 000 лв. за направени разходи по делото.

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 14 дневен период.

Припомняме, че противоречивите 29 % акции на панаира, равняващи се на 16 милиона лв. от капитала му, са под запор поради водените каузи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР