Решение на проблема с липсата на обществен транспорт по ул.

...
Решение на проблема с липсата на обществен транспорт по ул.
Коментари Харесай

Заместник-кмет на Варна: Търсим решение на проблема с автобусна линия №23

Решение на казуса с неналичието на публичен превоз по ул. „ Прилеп “ ще потърси заместник-кметът Христо Рафаилов до края на тази седмица. Още на следващия ден той ще се срещне с представители на Оперативна програма „ Транспорт и автоматизирани системи за контролиране на уличното придвижване “ (ОП ТАСРУД), „ Градски превоз “ и юристите на общината, с цел да се обсъдят всички вероятни разновидности. Това стана ясно по време на приемната на заместник-кмета по финансовите въпроси, на която жители още веднъж сложиха въпроса за отклонения маршрут на автобусна линия №23. По думите им, поради забавените ремонтни действия по ВиК-инфраструктурата по ул. „ Прилеп “, от лятото на предходната година в региона няма публичен превоз.  

Линия №23 е с изменен маршрут и не обслужва спирките сред постройката на ВиК и разклона за с. Каменар, оплакаха се жителите. Според тях семействата без персонален автомобил, доста възрастни хора и възпитаници би трябвало да вървят с километри до най-близката спирка „ Спартак “, без да има построени тротоари или друга подобаваща за пешеходци настилка.

Христо Рафаилов напомни, че ремонтните действия на ул. „ Прилеп “ са наследени от миналата администрация. Лично той съвсем всекидневно получава сигнали за неприятното качество на строителните работи, само че общината няма лостовете за въздействие.

Рафаилов добави, че Община Варна не може да разреши обслужването на спирките по курса на линия №23 в посочения сектор, който не е въведен в употреба, заради законови ограничавания. Старият маршрут на автобусна линия №23 ще бъде върнат до дни, откакто улицата бъде въведена в употреба, безапелационен беше той.

По време на приемната заместник-кметът Рафаилов беше осведомен и с различен транспортен проблем – този с линия №409. Жителите на двете общини – Аксаково и Варна, се оплакват от услугата, която предлага единият транспортьор по линията, а точно – чести закъснения, неспособност за издаване на електронен билет, амортизирани рейсове. Рафаилов увери, че  към този момент е провел няколко срещи с кмета на Община Аксаково и с регионалния шеф, с цел да се търсят решения на проблемите с тази линия. Сформирана е работна група по казуса и по тематиката към този момент е извършено съвещание.

Следващият приемен ден на заместник-кмета Рафаилов е на 30 април. Записванията стават на номер 052 820 310.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР