Решение на основателя на Facebook Марк Зукърбърг да не се

...
Решение на основателя на Facebook Марк Зукърбърг да не се
Коментари Харесай

Зукърбърг отказа да трие постове, отричащи Холокоста

Решение на създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг да не се трият постове, отричащи избиването на евреите през Втората международна война, провокира яд и тежки рецензии.

В изявление за Recode Зукърбърг съобщи, че въпреки да счита отричането на Холокоста за „ надълбоко обидно “, не счита, че сходно наличие би трябвало да бъде забранявано. Според него има неща, „ по които другите хора бъркат ", само че не би трябвало поради това да бъде ограничавано правото им на изложение.

Очаквано, думите му отприщиха вълна от рецензии от консуматори и правозащитни организации. Антиклеветническата лига в Съединени американски щати излезе със заявление, че Фейсбук има „ моралното и етическото обвързване “ да не разрешава на разпространението на отзиви, че Холокостът не се е случвал.

Бурната реакция накара Зукърбърг, който също е евреин, да разясни изявлението си. " Лично аз намирам отричането на Холокоста надълбоко обидно и нямах желание да пазя хората, които го вършат. Нашата цел с подправените вести не е да стопираме някого да споделя лъжи, а да спрем разпространяването на подправена информация. Ако е доказано, че някаква информация е подправена, тя няма да бъде дистрибутирана в News Feed-а. Разбира се, в случай че даден пост прекрачва границата към тласкане на принуждение или ненавист към дадена група, той ще бъде премахван ", прецизира Зукърбърг в следващ имейл до Recode.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР