Решение на огромна част от проблема с дъждовната вода от

...
Решение на огромна част от проблема с дъждовната вода от
Коментари Харесай

Община Петрич изготви проект за решаване на проблем с отвеждането на дъждовна вода от планина Беласиц

Решение на голяма част от казуса с дъждовната вода от планина Беласица, която залива улици в немалка част от град Петрич, е открито от Общината.

При по-сериозни превалявания се нанасят съществени вреди върху уличната инфраструктура и имущество на жители, последно това се случи през в края на 2021 година и през м. септември на 2022 година. Най-засегнати са ул. „ Славянска “, ул. „ Беласица “, ул. „ Васил Кънчев “ и ул. „ Кочо Мавродиев “. Калните маси заливат постоянно и двора на Първо главно учебно заведение „ Кочо Мавродиев “. Изготвен е план от хидроинженер за построяването на охраняем канал за отклоняване на дъждовната вода и оборудване за задържане на пясък и чакал.

Проблемната зона, в която би трябвало да се построи новото оборудване, се намира в частен парцел в м. Яворите. Собственикът на парцела Ангел Пешев е дал единодушието си охранителният канал да бъде построен, като се учреди безплатно право на градеж в интерес на Община Петрич.

Предложението към този момент е импортирано за разглеждане в Общински съвет – Петрич. Очаква се изговаряне и на съвещание.

По този метод ще се подходи и по отношение на другите невралгични точки, резултат от огромната денивелация и обширна водосборна област на планина Беласица, с цел да не се стига до заливане на улици и жилища в града.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР