Решение, което предполага да разрушим дадена система, няма как да

...
Решение, което предполага да разрушим дадена система, няма как да
Коментари Харесай

Дончев за исканията на сестрите: Няма как да се вземе решение за разрушаване на една система

Решение, което допуска да разрушим дадена система, няма по какъв начин да бъде взето. Това съобщи на конференция в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев във връзка на настояванията, отправени от петте протестиращи медицински сестри. Той акцентира, че никой министър не може да сложи подписа си под сходни претенции, тъй като опонира на редица закони.

„ Не очаквайте от мен да слагам под въпрос нечие право на митинг. Самият аз съм протестирал задоволително и минимум от мен можете да очаквате упрек в тази посока. Всяка форма на митинг, даже да е радикална, не би трябвало да основава опасности за публичния ред и да провокира ексклузивен ужас “, акцентира Дончев.

Той е безапелационен: „ Ако сведем политиката до представляване на ползите единствено на една група или подгрупа, това значи цялостен разпад на политическото и неспособност под някаква форма да се изведе публичен интерес. Боя се, че сме покрай сходна обстановка “.

Протестиращите сестри са изпратили през днешния ден съглашение с настояванията си. От държавното управление са безапелационни, че настояванията им са политически. Дончев се обърна към политиците, които желаят да овладеят страната посредством този митинг, казвайки че това е грях.

„ На този стадий не сме подготвени да подпишем такова съглашение, тъй като то би дестабилизирало по тежък метод от една страна здравната система, а въпреки това то води след себе си косвени последствия и за образованието, и за сферата на обществената политика и обществените услуги “, съобщи общественият министър Деница Сачева и акцентира, че настояванията на сестрите са замяна на модела на опазване на здравето.

От държавното управление молят да се търси решение посредством разговор.

„ Бихме приели всички рационални съглашения, само че не и оферти, които биха дестабилизирали страната и здравната система изключително в този сложен миг “, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР