Решение да замразят таксите за чуждестранни студенти от ЕС за

...
Решение да замразят таксите за чуждестранни студенти от ЕС за
Коментари Харесай

Британски университети замразяват таксите си за студенти от ЕС

Решение да замразят таксите за задгранични студенти от Европейски Съюз за академичната 2021/2022 година взеха водещи английски университети, оповестяват консултантите на интернационалния план " Световно обучение ", съгласуван в България от компанията " Интеграл ".

С това таксата за първокурсниците от Европейски Съюз след действителен Брекзит ще се резервира на 9250 паунда, вместо предстоящите сред 14 000 паунда и 18 800 паунда годишно, които в този момент заплащат задграничните студенти отвън Европейски Съюз.

Сред университетите със замразени такси е един от най-популярните за българи – този в Портсмут, който е водещ на Острова за специалности като архитектура, туризъм, биология, фармация и фармакология, екология и криминология. Старите такси за европейци ще предложи и разположеният в Саутхемптън Солент Юнивърсити, мощен в спортните специалности, правото, публицистиката, маркетинга и рекламата.

" Искаме да подкрепим студенти от Европейски Съюз, наранени от смяната на статута след Брекзит, и да предложим на тези, които стартират образованието си от септември 2021 година автоматизирано понижаване на таксата за целия курс на образование ", се споделя в известие на образователните заведения към " Интеграл ".

Годишна стипендия от 5000 паунда за всяка година от образованието на студенти от Европейски Съюз ще отпусне университетът в Есекс, а единствено за българи ще даде и спомагателна стипендия от 2000 паунда. Отстъпка в таксата под формата на стипендия за студенти от Европейски Съюз от 7700 паунда ще отпусне и University for the Creative Arts.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР