Решена да запази спомените на украинския град сред руините, Алия

...
Решена да запази спомените на украинския град сред руините, Алия
Коментари Харесай

Alia O: Украински художник съживява забравените спомени на Соледар чрез бродерия

Решена да резервира спомените на украинския град измежду руините, Алия О комплицирано бродира своите фотоси, улавяйки същността на в миналото процъфтяваща общественост.

Източноукраинският град Соледар в миналото е бил процъфтяваща гореща точка, гордеейки се с най-големите залежи на сол в Европа и население над 10 000 души.

Но спокойствието на този град беше разрушено преди две години от нахлуването на съветските сили, което води до необятно публикувано опустошение и обезлюдяване. От януари 2023 година руините на Соледар и покрайнините му са под съветска окупация.

Преди нашествието Алия О, украинска художничка, живееща във Франция, с опит в интернационалните връзки и публицистиката за военни репортажи, организира арт резиденция в Соледар.

Нейното желание беше да улови същността на града, неговата богата история и живота на неговите поданици. Проектът, озаглавен „ Не знам по какъв начин го прави някой различен “, от този момент се трансформира в мощно увещание за това, което е било изгубено.

„...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР