Решаваща работна вечеря на лидерите от Европейския съюз за Брекзит

...
Решаваща работна вечеря на лидерите от Европейския съюз за Брекзит
Коментари Харесай

Работна вечеря за Брекзит с евролидерите - присъства и премиерът Борисов

Решаваща работна вечеря на водачите от Европейския съюз за Брекзит стартира довечера в Брюксел. Британският министър председател Тереза Мей ще показа мнението на Лондон за договарянията. След това европейските водачи ще решат какви да бъдат идващите им стъпки. Преговорите през последните седмици са в застой, а Брюксел не изключва и разновидността Брекзит без договорка. На вечерята е и българският министър председател Бойко Борисов, който ще взе участие в идващите два дни и в постоянната среща на върха.

Вижте повече детайлности от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Очакванията са спорни. Въпреки че множеството европейски водачи са оптимисти, че договорка за Брезит ще бъде реализирана, всеки от тях акцентира на това че обособените страни от Европейски Съюз би трябвало да се готвят и за вид без договорка.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че това сигурно ще се отрази на сигурността тъй като английските служби са доста сигурен сътрудник, освен за България, само че и за всяка страна в Общността.
Бойко Борисов, министър ръководител на България: Изключително значимо е за българските жители, които живеят във Англия и за британските жители, които живеят в България, това са над 14 000, да намерим допустимо най-хубавия излаз за всички. Защото да, страстта е мощна, англичаните си потеглиха, не ние, само че това е техен избор. И не трябва да се поддаваме на страстите, тъй като по-късно ще страдат хиляди, хиляди хора. Това ще се отрази на финансите, стопанската система, на всичко в Европа.
Преди да дойде на вечерята, Бойко Борисов имаше срещи в централата на ЕНП. Той съобщи, че е получил " огромно извинявай " от всички европейски водачи във връзка прибързаната реакция за убийството на журналистката Виктория Маринова.

По време на диалозите в ЕНП е разисквано още, че на този стадий унгарският министър председател Виктор Орбан няма да бъде изключван от партията. Относно съветските шпиони, за които се приказва в България, че ще бъдат изгонени, Борисов сподели, че би трябвало деликатно да се реши обстановката, само че към този момент тематиката не стои на дневен ред.
 Европейските водачи се събират в Брюксел за решаваща среща преди Брекзит Европейските водачи се събират в Брюксел за решаваща среща преди Брекзит
Ще има ли съглашение за напускането на Англия - отговорът се чака след срещата на европейските водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР