Решаването на въпроса с разширяването на Европейския съюз със страните

...
Решаването на въпроса с разширяването на Европейския съюз със страните
Коментари Харесай

И Италия ни призовава да пуснем Северна Македония в ЕС |

Решаването на въпроса с разширението на Европейския съюз със страните от Западните Балкани е от стратегическа значимост за целия Съюз, съобщи ръководителят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико, представен от Българска телеграфна агенция.

По време на брифинга в Народното събрание той добави, че в изискванията на война е належащо Европейски Съюз да бъде по-силен. 

Фико е на посещаване в България по покана на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. По време на срещата двамата ръководители са разискали усилването на съдействието сред България и Италия в разнообразни сфери, измежду които и основаване на групи за другарство в парламентите на двете страни. Двамата остро осъдиха войната в Украйна и настояха за преустановяване на спора и връщане на масата договарянията.

Роберто Фико дефинира срещата като доста ползотворна и акцентира нуждата от усилване на съдействието сред България – Италия в икономическа, комерсиална и културна област. " Обсъдихме доста тематики, разговаряхме за експанзията в Украйна, която изрично осъдихме. Установихме също по този начин резултата, който създаде тя, във връзка с Европейския съюз. Европейски Съюз се изправи още по-единен и мощен, показвайки че може да се сплоти и да се опълчи на експанзията. Убеден съм, че след Плана за възобновяване след пандемията ще има нужда и от един проект за възобновяване от енергийните проблеми ", уточни Фико. Той насочи покана към ръководителя Никола Минчев да посети италианския парламент. Минчев от своя страна благодари за поканата и съобщи, че ще се радва да я осъществя. Той уточни, че са разговаряли и за значимостта на кулоар №8 и свързването на Черно с Адриатическо море.

Официалното посещаване на Роберто Фико стартира час по-рано с слагане на цветя на Паметника на незнайния войник. След това той организира среща в Народно събрание. В програмата му са планувани още срещи с вицепрезидента Илияна Йотова, със заместник-министъра на външните работи Васил Георгиев, както и с представители на италианската общественост в България.

През април Роберто Фико посети Република Северна Македония, където се срещна с македонския си сътрудник Талат Джафери.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР