Решаването на спора между Гърция и страната, която сега се

...
Решаването на спора между Гърция и страната, която сега се
Коментари Харесай

Вучич прогнозира, че споразумение с Косово ще бъде адски трудно

" Решаването на разногласието сред Гърция и страната, която в този момент се назовава Република Северна Македония, беше по-лесно. За нас ще бъде по-трудно, в сравнение с пъклен мъчно. " Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в изявление за организация Bloomberg.
Вучич упорства първо да бъдат анулирани наказателните мита, въведени от Прищина, и че всеки контракт би трябвало да съдържа свободното придвижване на артикули и хора.
От Bloomberg правят оценка, че откакто Атина и Скопие позволиха разногласието за името, интернационалният напън се измества към Вучич, от който се желае да работи дружно с косовския президент Хашим Тачи за реализиране на съглашение, съобщи БГНЕС.
От Bloomberg заключават, че посредством реализиране на съглашение ще бъде допустимо и двете страни да се причислят към Европейски Съюз, а когато става въпрос за Косово, и към НАТО. Агенцията прибавя, че Сърбия остава основна в района, разкъсван сред конкурентните ползи на външните сили. " За Сърбия, участието в Европейски Съюз е евентуален стопански напредък, Косово се стреми да затвърди своята самостоятелност, а Европа желае да усили стабилността на Балканите ", споделят от Bloomberg. Агенцията преценя още, че Русия е внимателна в поддръжката на вероятно съглашение, което би могло да форсира участието на Сърбия в Европейски Съюз и да понижи още повече районното въздействие на Москва, което към този момент отслабва.
Вучич добавя, че той и Тачи ще би трябвало да обяснят на жителите, че нито една страна няма да получи всичко, което желае.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР