Решаване на проблемите на паричните потоци, опростяването на данъчното облагане

...
Решаване на проблемите на паричните потоци, опростяването на данъчното облагане
Коментари Харесай

Европейската комисия с помощ за малкия и среден бизнес

Решаване на проблемите на паричните потоци, опростяването на данъчното облагане и намаляването на бюрокрацията са част от пакет от облекчения за поощряване на дребните и междинните компании в Европейски Съюз, който през днешния ден беше показан през Европейския парламент в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малките и междинните предприятия съставляват 99 на 100 от европейския бизнес, само че бавното възобновяване от серия рецесии ги изправя пред съществени провокации, се показва в пресъобщението на Еврокомисията.

Една от ограниченията, препоръчани от Европейска комисия, е налагане на 30-дневен период за погашение на фактурите, с цел да се избегнат забавянията и да се усъвършенства паричният поток.

Плановете плануват фирмите, опериращи в няколко страни членки на Европейски Съюз, да получат опция да работят единствено с една данъчна администрация, а не с всички.

Допълнителните административни процедури пък ще бъдат съществено опростени.

Според дефиницията на Европейска комисия за дребни и междинни се смятат компании с до 250 чиновници и оборот до 50 милиона евро.

Някои от предложенията на Еврокомисията към момента би трябвало да бъдат утвърдени от някои страни членки и да бъдат в допълнение разисквани и контрактувани с Европейския парламент

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР