Решат ли реферите да помагат на даден отбор, понякога го

...
Решат ли реферите да помагат на даден отбор, понякога го
Коментари Харесай

Фактите: 70 дузпи за Лудогорец, 17 за съперниците им! 37:61 червени картони!

Решат ли реферите да оказват помощ на даден тим, от време на време го вършат доста тарикатски - не дават дузпа за него, не дават червен картон за противника, просто изнервят съперника, като му подвигат доста жълти картони, примерно. Откакто ВАР навлезе във футбола, помощта от страна на съдиите става още по-лесна за осъществяване.

Вдигна се доста звук след мача сред Лудогорец и Черно море. Варненци водеха с 2:1 в Разград, само че след дузпа за домакините и червен картон за гостите, в последна сметка " орлите " завоюваха с 3:2. И не се откъснаха на цели 7 точки зад ЦСКА, което даваше съществено преимущество на " армейците " за купата.

По този мотив ТОПСПОРТ направи разработка. Извади всички дузпи, отсъдени за Лудогорец за състезание, откогато този тим е в елита. Вече 11 следващи години първенци са точно разградчани. И по този начин, от първия им мач досега " зелените " от Разград са получили тъкмо 70 (!!!) дузпи. В същото време против тях са отсъдени едвам... 17! Това значи, че няма приблизително и по 2 на сезон. Но пък има приблизително по 6 в тяхна изгода в една акция. Най-много дузпи в границите на един сезон Лудогорец е получил през 2017/2018 - 9. Три сезона не е свирена дузпа против " орлите " - през 2011/12, 2012/13 и 2015/16. Четири сезона е отсъдена едвам една против тях - през 2017/18, 2018/19, 2019/20 и 2021/22. Такива са обстоятелствата, такава е статистиката!

Как стоят нещата при алените картони? 61 пъти е бил гонен футболист на противника на Лудогорец. Най-много - 9 червени картона, още в дебютния сезон на разградчани в елита. Прави усещане, че този сезон върхът може и да бъде усъвършенстван. Вече има 7 червени картона за футболист на съперника. А мачовете до края на шампионата са доста. Далеч, надалеч по-малко пъти е бил гонен състезател на " орлите " - 37 пъти от сезон 2011/12 досега.

Такива са обстоятелствата. Но, отново повтаряме - дузпи за даден тим или червен картон за противника му не са единствените способи реферите да оказват помощ, в случай че са решили да го вършат, несъмнено...

ОТ СЕЗОН 2011/2012 ДО МОМЕНТА В МАЧОВЕ ЗА ПЪРВЕНСТВО:

70 ДУЗПИ ЗА ЛУДОГОРЕЦ

17 ДУЗПИ СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ

37 ЧК ЗА ЛУДОГОРЕЦ

61 ЧК ЗА СЪПЕРНИК НА ЛУДОГОРЕЦ.
 Капитанът на Черно море: Дори играчите на Лудогорец си признаха за наглото съдийство
Капитанът на Черно море: Дори играчите на Лудогорец си признаха за наглото съдийство

Ето какво още написа той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР