Републиканците в САЩ критикуват яростно президента Джо Байдън за шпионския

...
Републиканците в САЩ критикуват яростно президента Джо Байдън за шпионския
Коментари Харесай

Пентагонът: Шпионски балони са летели над САЩ и по времето на Тръмп

Републиканците в Съединени американски щати подлагат на критика гневно президента Джо Байдън за шпионския балон и прекомерно небрежната му позиция по въпроса. Пентагонът разгласи в отговор на тези нападки, че такива балони са летели в американско небе и по времето на Доналд Тръмп.

Според министерство на защитата на Съединени американски щати, представено от немското издание „ Шпигел “, четири шпионски балони са прелетели над територията на страната в предишното – три от тях по времето на някогашния президент Доналд Тръмп.

„ Балони за наблюдаване, благосъстоятелност на Китай, минаха през Съединените щати минимум три пъти по време на предходната президентска администрация “, съобщи военачалник Глен Ван Херк, пълководец на Северното командване на Съединени американски щати. Той обаче призна, че предходните прелитания са били в доста пай откъслек от време, до момента в който последният китайски балон се е задържал доста по-дълго над Съединени американски щати.

Експрезидентът и хора от неговата администрация реагираха с отвращение на новината, че такива произшествия е имало и по тяхно време. „ Това е дезинформация “, написа Тръмп с неговата обществена мрежа (Truth Social).

Високопоставени чиновници от някогашната му администрация също отхвърлиха изказванията пред разнообразни медии в страната. Те са безапелационни, че в никакъв случай не са осведомени от службите за сигурност за полети на такива балони.

Свалянето на хипотетичния шпионски балон от американски изтребител единствено ускори към този момент съществуващото напрежение сред Китай и Съединени американски щати, разяснява още немското издание „ Шпигел “. Властите в Пекин отхвърлиха обвиняванията в шпионаж – те са безапелационни, че това е балон за събиране на метеорологични данни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР