Републиканците в Невада ще проведат президентски събрания през 2024 г. на 8 февруари

...
Републиканската партия в Невада ще проведе своите президентски събрания през
Коментари Харесай

Републиканската партия в Невада ще проведе своите президентски събрания през 2024 г. на 8 февруари, обяви партията в понеделник.

Тази дата прави Невада третото състезание за номиниране на президент на Републиканската партия след събранията в Айова, които са насрочени за 15 януари, и първичните избори в Ню Хемпшир, които все още нямат официална дата, но се очаква да се проведат след Айова.

Първичните избори на Републиканската партия в Южна Каролина ще последват Невада на 24 февруари.

Според щатската партия събранията в Невада ще започнат в 17:00 часа. местно време с неприсъствено гласуване, достъпно само за военнослужещи на активна служба и лица на тяхна издръжка.

Председателят на избирателния участък Джон Андерсън преброява гласовете за републиканските кандидати по време на събрание в Невада, Айова, понеделник, 1 февруари 2016 г. Председателят на участъка Джон Андерсън брои гласовете за републиканските кандидати по време на събрание в Невада, Айова, понеделник, 1 февруари 2016 г. Патрик Семански/АП

Датата на събранието на републиканците в Невада е два дни след провежданите от държавата първични избори за президент. Съгласно щатски закон, приет през 2021 г., първичен конкурс ще се проведе, ако повече от един кандидат подаде документи за гласуване. Но дори и да се случи, републиканците от Невада казват, че ще използват резултатите от събранията, за да разпределят делегатите.

Демократите от Невада ще използват провежданите от държавата първични избори, за да разпределят своите делегати.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР