Републиканците в Камарата на републиканците се противопоставиха на приетата в

...
Републиканците в Камарата на републиканците се противопоставиха на приетата в
Коментари Харесай

Камарата на републиканците отпусна 200 милиона долара финансиране за новия щаб на ФБР

Републиканците в Камарата на републиканците се опълчиха на признатата в петък наредба на пакета за федерално финансиране от 1,2 трилиона $, който ще финансира нова централа на ФБР в Мериленд.

Скрит в сметката от 959 страници беше линия, която отделяше 200 милиона $ за администрацията на общите служби за създаване на нова централа на ФБР в Грийнбелт, Мериленд. Новото финансиране възмути някои републиканци в Камарата на представителите, които упрекнаха бюрото в политически пристрастия.

„ Блатният рейс от 1,2 трилиона $ от 1000 страници, пуснат измежду нощ, включва 200 МИЛИОНА $ за нов щаб на ФБР. Толкова за тези „ съкращения “ на ФБР, “ конгресмен Чип Рой, R- Тексас, оповестено на X.

Средствата на ФБР бяха включени в лист с „ разпродажби и провали “, съдържащ се в пакета за разноски, оповестен от конгресмен Скот Пери, R-Pa.

Представител Чип Рой, R-Тексас, подлага на критика наредба в пакета за федерално финансиране от 1,2 трилиона $, който отпуска 200 милиона $ за нова централа на ФБР в Грийнбелт, Мериленд.

Републиканците държат дълъг лист с недоволства против ФБР, в това число следствията против някогашния президент Тръмп, антикатолическа записка, която разпознава обичайните католици като евентуални „ терористи “, и действия по време на пандемията за маркиране на така наречен дезинформация в обществените медии.

ФБР оспори обвиняванията на Републиканската партия и твърди, че интервенциите на правоприлагащите органи не се въздействат от политиката. Но опроверженията на Бюрото не успокоиха критиците му.

„ ФБР етикетира родителите като домашни терористи, насочва се към последователите на живота и води война против консервативните американци. Тяхното наказване? 200 МИЛИОНА ДОЛАРА за нов щаб в този „ микробус “, сподели конгресмен Ерик Бърлисън, R-Mo. „ Гласувайте с НЕ “.

Сградата на ФБР на Дж. Едгар Хувър, където се обитава централата на ФБР, се вижда на 9 юни 2023 година във Вашингтон. Сградата е в окаяно положение и няколко законодатели споделят, че ФБР се нуждае от средства за създаване на нова централа. (AP Photo/Alex Brandon, File)

През ноември администрацията на Байдън разгласи Грийнбелт, предградие на Вашингтон, окръг Колумбия, като дом за ново оборудване на ФБР, което да размени рушащата се постройка на Дж. Едгар Хувър, който е на няколко пресечки от Белия дом.

GSA, която ръководи портфолиото от недвижими парцели на държавното управление, сподели, че уеб сайтът Greenbelt на към 13 благи североизточно от Вашингтон е най-евтиният с най-хубав достъп до публичен превоз.

Законодателите утвърдиха 375 милиона $ за плана за централа в законопроект за държавно финансиране предходната година. Представителят Matt Gaetz, R-Fla., беше внесъл изменение за унищожаване на това финансиране от законопроекта за фискалната 2023 година, само че беше несполучливо.

Директорът на ФБР Кристофър Рей свидетелства пред чуване на правосъдната комисия на Сената на Капитолия във Вашингтон на 5 декември 2023 година (AP/Сюзън Уолш)

Sen. Крис Ван Холън, D-Med., приветства спомагателните 200 милиона $ за ФБР в изказване в четвъртък, като назова новата постройка в окръг Принс Джордж един от неговите „ най-важни цели “.

„ Това финансиране, което работих, с цел да осигуря в границите на нашия законопроект за бюджетни заеми на FSGG, е друга сериозна стъпка в напредъка с новата централа в Грийнбелт “, сподели Ван Холен, ръководител на подкомисията за бюджетни заеми на финансовите услуги, в изказване на поименно повикване.

„ Ние сме подготвени да посрещнем ФБР в новата му консолидирана централа в Мериленд “, добави сенатор Бен Кардин, D-Md. „ Последното финансиране прибавя повече от 1,5 милиарда $, които към този момент са налични за този значим и наложителен план “, сподели той пред Roll Call.

Даниел Уолъс от Fox News Digital способства за този отчет.

Крис Пандолфо е публицист за Fox News Digital. Изпращайте препоръки на [email protected] и го следвайте в Twitter @ChrisCPandolfo.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР