Републиканците в Камарата на представителите ще започнат мащабни разследвания на

...
Републиканците в Камарата на представителите ще започнат мащабни разследвания на
Коментари Харесай

Републиканците ще разследват администрацията на Байдън

Републиканците в Камарата на представителите ще стартират огромни следствия на администрацията на президента Джо Байдън, в случай че си върнат камарата, съобщи водачът на републиканското малцинство Кевин Маккарти.

В изявление за Си Ен Ен Маккарти съобщи, че евентуалните следствия включват изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан и произхода на пандемията " Ковид-19 ".

Той също по този начин остави отворена вратата за възможен опит за импийчмънт - ход, за който се застъпват някои от по-крайно десните членове на партията.

" Никога няма да използваме импийчмънта за политически цели ", съобщи Маккарти. " Това не значи, че в случай че нещо се издигне в тази ситуация, то няма да бъде употребявано по всяко друго време. "

Очаква се 57-годишният конгресмен от Калифорния да размени демократката Нанси Пелоси като ръководител на Камарата на представителите, в случай че републиканците поемат контрола над Камарата в средата на изборите.

Маккарти съобщи, че е убеден, че републиканците ще завоюват задоволително места, с цел да получат болшинство, и има вяра, че кандидатурата му за председателското място има поддръжката на някогашния президент Доналд Тръмп.

" Мисля, че Тръмп ще бъде доста подкрепящ ", сподели той.

Тръмп беше импийчван два пъти от следената от демократите Камара на представителите, само че беше оневинен в Сената и остава водеща фигура в Републиканската партия.

Маккарти съобщи също по този начин, че опазването на границата сред Съединени американски щати и Мексико, преодоляването на инфлацията и намаляването на държавните разноски ще бъдат цели за следената от републиканците Камара на представителите.

" Първото нещо, което ще видите, е законопроект за надзор на границата ", сподели той. " Само през тази година през нея са минали съвсем два милиона души. " /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР